Jezik / Lingua

nedelja, 24. julij 2016

Aegean

Kaj reči o res odlični letalski družbi? Vse pohvale! Cena letalske karte pod 100 €, check-in on-line deluje odlično in ob check-inu si lahko brezplačno izbereš sedež. Ker nam je program dovolil celo izbiro sedežev v prvi vrsti, smo seveda izbrali prvo vrsto. Edino, kar lahko moti je srednji sedež v prvih dveh oziroma treh vrstah, ki je nekoliko trši, ker ima na hrbtnem delu mizico, ki jo uporabljajo v primeru business class, kjer je srednji sedež prost. Ob rezervaciji lahko tudi določiš tudi vrsto obroka, ki ga postrežejo toplega.
 Otroški obrok
 
Otroci že ob prihodu na letalo prejmejo darilo (pobarvanko, knjižico, barvice in priponko Aegean junior pilot), ob vzletu pa vsem postrežejo še z bombončkom.
 Darilce za otroke
Mi, ki smo sedeli v prvi vrsti, smo imeli izredno veliko prostora, vendar pravijo, da je tudi v drugih vrstah dovolj prostora za noge. 
 Če imate srečo, pa imate lahko tudi več, kot 1 meter prostora za noge
 
Naj še poudarim, da smo imeli elektronske karte na telefonih in da smo potovali samo z ročno prtljago, kar nam je zelo skrajšalo čas. Preprosto smo šli z ročno prtljago do kontrole, prislonili telefon na scanner in vstopili v območje odhodov. Kovčke smo spustili skozi kontrolno točko in nihče ni nič spraševal o teži ali točni dimenziji ročne prtljage. 
Skratka, že nekejkrat smo leteli z Aegean, vendar vedno na čarterskih letih, tokrat pa so nas navdušili tudi na redni liniji. 
Odlično so se odrezali v primerjavi z drugimi evropskimi letalskimi družbami, kot je naša Adria ali naprimer Iberia, kjer nam na letu znotraj Evrope niso postregli praktično ničesar, če se ne motim je bila tudi pijača za doplačilo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar