Jezik / Lingua

ponedeljek, 11. julij 2016

Kako potovati samo z ročno prtljago

Čez nekaj dni zopet potujemo. Vendar tokrat na zaslužen dopust s poležavanjem, izležavanjem in z možgani na off.
Letalske karte smo rezervirali pri Aegean in tokrat potujemo samo z ročno prtljago, ker bi drugače morali doplačati check-in prtljago. Torej vsak svoj trolley in gremo. Ker ne kompliciramo in nikoli ne potujemo z ogromno prtljage, tudi tokrat ne bo težav. Z izjemo, da gremo tokrat na morje, kjer potrebujemo zaščitne kremo, kreme po sončenju in podobne zvarke, ki pa bodo šli tokrat v ročno prtljago. Ker so pravila jasna, da lahko na letalo neseš tekočino v max. 100 ml pakiranju, vse skupaj pa v prozorni vrečki s prostornino max.1 liter, sem si morala tokrat omisliti kar nekaj plastičnih stekleničk po 100 ml. 
Za sončenje seveda potrebujemo maksimalno in zelo dobro zaščito in ker zaprisegam samo na določene kreme, sem morala vse kreme pretočiti v te stekleničke. Upam, da se zdaj zaščitni faktor ne bo spremenil, saj sem kreme vzela iz originalne embalaže.


Tudi škarjice za nohte, ki vedno potujejo z nami, tokrat pustimo doma, ker so tudi te prepovedane na letalu v ročni prtljagi.
Vedno vzamem za hčerko tudi sirup za zbijanje vročine (za vsak slučaj), vendar tokrat to ne bo šlo. K sreči je že malo večja in bomo lahko nadomestili sirup kar s tabletami. Obstajajo pa seveda tudi praški in podobne reči za zbijanje vročine, ki odlično nadomestijo sirup.
Seveda ne gremo na drugi konec sveta, kjer se nič ne dobi, ampak vseeno si raje kreme in podobno vzamem s sabo, da mi ob prihodu ni treba najprej po nujno obveznih nakupih.


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar