Jezik / Lingua

sreda, 11. maj 2016

Samos, otok ljubezni, Pitagora in sanjskih plaž

Če ste naveličani tipičnih peščenih plaž, ali še slabše skalnatih plaž, je ta otok, kot nalašč za vas.
Otok Samos je manjši, ki ga brez težav v enem tednu celega obdelate s skuterjem. Mi smo bili tam pred nekaj leti in moram priznati, da nam je otok ostal v lepih spominih.
Takrat je bilo na otoku manj turistov, v primerjavi z drugimi turističnimi grškimi otoki. Domačini so skrajno prijazni, a kljub manjšem številu turistov je bilo takrat nešteto tavern, kjer si lahko razvajal brbončice.
Otok ima glavno mesto, ki je manjše pristaniško mesto in nam osebno ni bilo prav nič všeč. Potem pa sta na otoku bolj turistični mesteci Kokkari in Pitagorion, kjer se je rodil znani matematik Pitagora.



Plaže na Samosu so naravnost božanske. Skoraj vse plaže so prodnate, s prav posebnimi ploščato zaobljenimi kamni. Posledično je morje kristalno čisto in toplo. Seveda se ne morem izogniti plaži Lemonakia in Tsamadou, ki sta resnično vredni obiska.

Otok Samos vas res ne bo pustil ravnodušne, saj ima prav poseben čar. Že pred davnimi leti, se je na otoku prepletata ljubezen in strast boginje Here in grškega boga Zevsa, tukaj sta preživela najlepše dni tudi Antonio in Kleopatra in zakaj jih nebi tudi vi?

Ni komentarjev:

Objavite komentar