Jezik / Lingua

sreda, 25. maj 2016

Dubai in dune bushing z otrokom

Če se odpraviš v Dubai, moraš seveda obiskati tudi puščavo. Te pravljične sipine pristnega arabskega sveta lahko obiščeš na več načinov. Lahko najameš svoj avto in se nekje ob cesti ustaviš ter se povzpneš po sipinah.
Lahko greš s skupino na noro pustolovščino, kjer je seveda vključeno dune bashing, sprehod na kamelah, deskanje po sipinah, večerja in trebušni plesi ob sončnem zahodu. Seveda dune bashing povsod odsvetujejo mlajšim otrokom. Pravijo, da je primerno po 10 letih, jaz osebno bi rekla bolj po 14 letu. Poznam več odraslih oseb, ki so dune bashing že preizkusili in pravzaprav prav vsi so mi zatrdili, da jim je bil dune bushing na trenutke prav mučen.
Ker smo tudi mi potovali z otrokom, ker nas ni zanimala večerja in celotni program in ker jaz nisem najbolj ljubitelj adrenalinske vožnje, smo se odločili za tretjo možnost.




Najeli smo avto 4x4 z voznikom, ki nas je popeljal po sipinah, jahali kamele in se bordali po sipinah. Ker smo pri agenciji, kjer smo najeli avto, lepo razložili, da smo z otrokom, je to voznik tudi striktno upošteval. Seveda smo par vratolomnih krogov naredili tudi po sipinah, vendar po njegovem mnenju je bil to "slow dune bushing". Kakor koli že, naša 7 letnica se je zelo zabavala na dune bashing, jaz pa bolj kričala in mižala. Na žalost ta zabava ni prav dolgo trajala, saj je hčerki že po 15 minutah vratolomne vožnje postalo slabo in šofer se je ustavil, da je šla malo ven iz avta. Ko ji je bilo malo bolje, smo šli naprej na najvišji vrh sipin, kjer smo se deskali in spuščali po sipinah.
Kljub malo višji ceni lahko priznam, da je bila izkušnja vredna svojega denarja. Zelo smo se zabavali v enem izmed največjih peščenih parkov na svetu.
Agencijo Funtour Dubai in šoferja lahko res pohvalim, ker so se zelo potrudili in ustregli našim željam.







Ni komentarjev:

Objavite komentar