Jezik / Lingua

nedelja, 8. maj 2016

Qatar Airways in letališče Doha

Kot je najbrž vsem dobro znano, je Qatar Airways ena izmed najboljših letalskih družb. In tokrat smo tudi mi leteli z njimi na liniji Zagreb-Doha-Dubaj in nazaj.

Vsa letala, s katerimi smo letali, so bila novejša, izredno čista, med sedeži je bilo dovolj prostora za noge in poleg tega imajo sedeži izredno velik naklon. Seveda je imel vsak sedež tudi svoj ekran, kot se spodobi na daljših letih. Skratka udobno! 
Osebje na letalu skrajno prijazno in celo pilot se je opravičil za 10 minutno zamudo ob pristanku.
 
Ker omogoča Qatar Airways na svoji spletni strani izbiro sedežev in obrokov, ki jih lahko po mili volji spreminjaš, smo seveda tudi to opcijo izkoristili. Brezplačno smo si izbrali sedeže, ki so nam najbolj ugajali, nato pa smo naknadno izbrali še vrsto obrokov.

Seveda, tako kot pri drugih letalskih družbah, tudi pri Qatarju poskrbijo najprej za otroke. Še pred vzletom je hčerka dobila torbico z raznimi igrami, barvicami, nekim čarobnim zvezkom ... Kosilo so postregli najprej otrokom in šele nato nam. Hrana za otroke je bila postreženo v prisrčnem plastičnem kovčku, ki ga je potem lahko odnesla s seboj.  

 Darilo za otroke - Qatar Airways


Children's Meal - Qatar Airways

Glede hrane nismo bili prav navdušeni, ker imajo vsi obroki indijski priokus in skoraj vedno je prisoten curry. Tudi nad otroškim menijem naša deklica ni bila prav navdušena. Pač na letalu še nikoli nismo dobro jedli in tudi Qatar ni bil izjema.

Vegetarian Lacto-OVO Meal - Qatar Airways

Med obroki in tudi kasneje so postregli tako z brezalkoholnimi, kot tudi z alkoholnimi pijačami. Med letom pa so nas razvajali tudi z odličnimi sokovi tropskih sadežev in seveda kozarci vode. 

Letališče Doha pa je poglavje zase. To je prava pravcata Indija Koromandija za otroke. Tobogani, igrala, bazen, ogromni medved, ki te pozdravi, ko prideš v središče letališča .... Na žalost smo imeli samo 1uro časa, da bi letališče bolje raziskali, vendar se bomo zagotovo še vrnili in mogoče bomo takrat imeli kakšno uro več, da ga prečešemo po dolgem in po čez.
Doha Airport 








Ni komentarjev:

Objavite komentar