Jezik / Lingua

petek, 11. marec 2016

Komaj čakamo, da namočimo noge v to toplo morje !

Kot ste najbrž že ugotovili, se pripravljamo na ponovni pobeg. Karte so kupljene in zdaj lahko tudi napovemo, kam se odpravljamo. Želeli smo si sonca, vročine, nekaj plaže in obisk ter potepanje po mestu. Da bi imeli to vse skupaj v poznih dneh aprilskega meseca, ni bilo prav lahka naloga. Bili smo zelo neodločeni, predvsem sva gledala letalske karte za Miami, kjer pa sva bila že pred leti, na poročnem potovanju. Takrat sva prečesala celotno Florido ob Atlantski obali pa potem vse do New Orleansa in nazaj proti Miamiu ob mehiškem zalivu, čez Everglades in naprej do otočkov Keys. Ampak o tem potovanju enkrat drugič. 

Tokrat je puščica padla na Dubai. Mesto, ki je v svetovnem merilu v letu 2015 zasedlo visoko 4. mesto, po številu obiskovalcev. Mesto Dubai ponuja vse, kar smo tokrat iskali, morje, plaže, mesto, vročino...In odločitev je padla. Če je tako, moramo obiskati Dubai tudi mi! 


Pri iskanju kart sva preštudirala kar nekaj opcij. Gledala sva Wizz Air iz Budimpešte, ki se je nama osebno zdela najslabša varianta, potem je bil tukaj FlyDubai iz Zagreba oz. Ljubljane, ki sploh ni imel dobre ponudbe v tistem terminu, poleg tega to družbo nekako potniki uvrščajo med nizkocenovce in nama ni prav dišalo, leteli z njimi na tako dolgi relaciji. 

Nam najbolj ugodna varianta v terminu, ki smo ga želeli, ter tudi najbolj "na komot", je bila varianta iz Zagreba s Qatar Airways z enim prestopanjem v mestu Doha, kjer bomo imeli, smo 1 uro časa, da se vkrcamo na naslednje letalo za Dubai. 

Vabim vas, da si preberete naslednji zapis, kjer bo napisano nekaj več o ceni letalskih vozovnic, hotelu in podobno. Nadaljevanje sledi kmalu!


Ni komentarjev:

Objavite komentar