Jezik / Lingua

petek, 20. oktober 2017

Mehika - naj se sanje uresničijo

Že od nedaj se mi je zdela Mehika sanjska dežela. Saj veste, ena tistih destinacij o katerih sanjaraš,  jo iščeš po zemljevidu, si rade volje ogledaš kakšen dokumentarec, raziskuješ po internetu in sedaj, ko je tehnologija tako napredovala, se praktično lahko z miško sprehajaš po ulicah, tržnicah in celo po rajsko belih plažah.

Playa Cancun

Mercado Mexico City

Playa Norte Isla Mujeres

Playa Norte Isla Mujeres

 "Nekega dne jo bom obiskala, pa pika!", sem si rekla in lansko leto so se nam ugodne letalske karte za las izmuznile. Zato smo spremenili načrte, ter se podali na raziskovanje Kalifornije. Letos pa smo že sredi poletja zasledili ponovno neverjetno akcijo Lufthanse, kjer smo rezervirali letalske karte smešno poceni do Mexico City. Nekatere strani na netu so sicer opozarjale, da naj bi šlo za ERROR FARE, vendar več kot očitno, je bila samo neverjetna akcija prevoznika Lufthanse, saj so bile karte po taki ceni na razpolago kar 2 dni.

Kakšen mesec kasneje smo kupili tudi letalske vozovnice za notranje lete. Cena vozovnice do Yukatana je bila pri različnih ponudnikih podobna, vendar smo se na koncu odločili, da kupimo karte pri Interjet-u, saj so bila mnenja uporabnikov dokaj pozitivna.

Naš plan je, kot vedno, da si čim več ogledamo, vendar na žalost nimamo prav veliko dni na razpolago. Začeli bomo v Mexico City kjer bomo ostali dva dni, kar naj bi bilo dovolj za ogled glavnih znamenitosti v mestu. Nato nas bo pot vodila do Yukatana, kjer si bomo dva dni privoščili polno dozo beline karibskega peska, kristalnega morja, naužili sončnih žarkov in se razvajali z okusno mehiško hrano na Isla Mujeres. Naše raziskovanje bomo nadaljevali z najetim avtom ob obali vzhodnega dela Yukatana vse do čudovitega jezera Bacalar oz. do meje z državico Belize. Nazaj se bomo vrnili zopet v Mexico City, kjer bomo imeli še en dan za ogled znamenitosti, ki so se nam izmuznili ob prejšnjem obisku. 

Tako, moja sanjska destinacija se pribljižuje s svetlobno hitrostjo. Spremljajte nas na FB in Instagramu.




5 komentarjev:

  1. Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  3. res, da ste omejeni s časom, toda vseeno predlagam v razmislek obisk otoka Holbox - Isla Holbox. Mene je čisto zasvojil... peščene plaže, neokrnjena narava, kitovci, počasen reggae ritem....
    sicer je pa mehika prečudovita in vas bo zagotovo navdušila.
    srečno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za nasvet. Holbox imamo že dolgo v mislih! Mogoče nam uspe tudi ta otok vključiti v naš plan!

      Izbriši