Jezik / Lingua

četrtek, 24. december 2015

V New York s 6 letnim otrokom 3.del

Prvi dan smo zastavili zelo zgodaj. Že veliko pred deveto uro smo se ozirali po ulici pred hotelom. Hop, do metroja in novim dogodivščinam naproti. Na metro postaji smo najprej opravili nakup treh tedenskih kart. Vsaka je stala 31 $, kar se nam je na prvi pogled zdelo kar veliko (skupaj 93$), ampak smo takoj po prvem dnevu ugotovili, da smo praktično eno karto in pol že skoraj poplačali. 

V New Yorku brez metroja prač ne gre, razdalje so velike in kljub metroju smo dnevno prehodili 20 km. Ja, 20 kilometrov dnevno je prehodil moj otrok brez tarnanja in stokanja. Pa, če si predstavljate, da po Ljubljani ne hodi veliko in, ko gremo v središče mesta na ljubljansko tržnico, ki je naš skoraj obvezni sobotno dopoldanski obred, že po nekaj 100 metrov stoka, da je žejna, lačna in utrujena. 

New York pa je mojega otroka naravnost očaral in kilometrske avenije so bile kot mačji kašelj za 6 letno deklico. Vse tiste ogromne stavbe, mestni kaos, neznansko zanimive trgovine, ogromni led ekrani na Times Square in povrhu še ogromen park, kjer preprosto sedeš na travo in si narediš pravi pravcati piknik, vse to in še več, jo je tako navdušilo, da sploh ni bilo časa za počitek. 

Jutranji vrvež na Times Square v Time Laps

Manhattan smo si ogledali po dolgo in na široko. Videli smo skoraj vse. You name it, we saw it! Na žalost smo morali skoraj vse muzeje izpustiti, ker mislim, da bi se otrok v muzeju, kot je Guggenheim in podobni, dolgočasil. Zato smo na žalost najbolj znane muzeje videli samo od zunaj. Temeljito pa smo preiskali American Museum of Natural History. Ta muzej je resnična paša za otroške zvedave oči in še danes, ko jo vprašam, kaj je bilo najlepše v New Yorku, reče »muzej z dinozavri«.

 American Museum of Natural History

V trgovini FAO Schwarz, ki je sredi poletja zaprla svoja vrata. 
Nočni utrip Times Square

Central Park

Brooklyn 

Rockefeller Center



High Line

 Vabim te, da prebereš tudi druge dele potovanja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar