Jezik / Lingua

četrtek, 24. december 2015

V New York s 6 letnim otrokom 1.del



Zakaj pa ne? Še preden smo šli na potovanje v New York, so me skoraj vsi debelo in očitajoče gledali, ko sem omenili, da gremo v New York vsi trije: «Zakaj pa ne gresta sama? Kaj bo pa otrok tam dela? To je čisto brez veze! Kaj pa bo imel otrok od tega?« so mi očitali znanci. Še tašča mi je rekla, da je njen brat pred leti peljal sina v New York in namesto, da bi občudoval stavbe, je raje brcal žogo po ulicah Manhattana.

Pa niso vsi otroci enaki, o ne, niso! Še posebej, če jim prej predstaviš stvari na zanimiv način, jih pripraviš na potovanje in vse skupaj spremeniš v enotedensko igro. 


Naše potovanje se je začelo v zgodnjih jutranjih urah, ker smo morali priti vse do Dunaja. Parkirni prostor smo rezervirali kar v enem izmed bližnjih hotelov, od koder nas je taksi odpeljal do letališča. Cena parkirnega prostora v hotelu, je bila izredno ugodna in je bila celo nižja od najbolj oddaljenega in nepokritega letališkega parkirišča. Poleg tega je v ceno vštet tudi taxi prevoz hotel-letališče-hotel, kar odtehta res veliko. 



Tale kovček smo kupili, ko je komaj dobro hodila in je za moje pojme najboljša naložba za otroško zabavo na letališču. Čeprav ga je praktično že skoraj prerasla, je trolley še vedno zabaven.


 Iz Dunaja smo odleteli do Madrida in tam smo tekli, resnično tekli, ker smo imeli samo slabo uro časa za naslednji let. Letališče Madrid je eno izmed največjih evropskih letališč in naslednji let za NY smo imeli na drugem termina, kot nalašč, pa je bil še gate čisto na drugem koncu terminala. Na letalo smo prišli med zadnjimi, kar pa na koncu sploh ni bilo tako slabo, saj ni bilo nobene vrste za kontrolo dokumentov in za vstop na letalo.

Naša 6 letnica že od nekdaj ne mara popoldanskega počitka, tudi v vrtcu je zadnji 2 leti niso prepričali, da bi spala, ker se ji je to zdela velika izguba časa. Priznam, to ima zagotovo po njeni mami. Tako je skoraj celotni čezoceanski let ostala budna. Seveda je bil ta let zanjo še nadvse zanimiv, ker smo kar dvakrat jedli na letalu, bile so risanke, na letalu je dobila darilo in še in še se je dogajalo... Skratka ni bilo časa za spanje....  
Vabim te, da prebereš tudi druge dele potovanja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar