Jezik / Lingua

sreda, 6. januar 2016

Kdo Smo ?


Smo tri članska družina in obožujemo potovanja, dobro hrano in razvajanja na vsakem koraku. Potovanje za nas predstavlja sprostitev, odklop od vsakdana, sledimo načelu novih doživetij in predvsem uživanju. 



Stil potovanja pred in po otroku se je nekoliko spremenil, ampak ne bistveno. Medtem, ko sva prej lahko rezervirala kakršnokoli sobo, z načelom, saj pridemo v hotel samo spat, imamo zdaj nekoliko višje zahteve glede standarda oziroma čistoče hotelskih sob. Kljub temu skoraj nikoli ne kuhamo, čeprav bi imeli v sobi ali apartmaju vse potrebno za pripravo obroka. Pač si rečemo, kuhamo doma in to vsak dan, 2 krat na dan, na počitnicah pa ne bomo tega počeli in konec! Na potovanju najraje okušamo domače specialitete in obiskujemo tržnice.



Namreč, moj soprog je italijanskega rodu in, kot se spodobi za naše sosede, tudi mi jemo vsak dan kosilo in večerjo. Ja, kuhamo dvakrat na dan, pogrnemo mizo, se posedemo okrog mize in med kosilom ter večerjo malo pokramljamo. Skratka ta družinski obred je za našo družino obvezen, kjer nekaj dobrega pojemo, se malo podružimo, nasmejemo in poklepetamo.


Smo družina, ki potuje s torbami ali kovčki in ne z ruzaki. Mislim, da nas ne boste nikoli videli, da bi se odpravili na potovanje kot backpackerji. Backpackerje zelo občudujem in jim prav zavidam, da se lahko tako enostavno prepustijo svojim doživetjem in spijo, kjer je pač možno.


Ko se odpravljamo na potovanje, si vedno zastavimo cilj, vzeti čim manj stvari. Hčerka ima itak svoj mini trolley na kolesih, ki je neke vrste poganjalec, ter ga lahko napolni s svojimi stvarmi, kot so igračke, pobarvanke, razne knjige in podobno. Vedno se pred potovanjem pogovorimo, koliko igrač lahko vzame s seboj in vedno upošteva naše nasvete. Zadnjič sem ji svetovala, da naj vzame še kaj, pa mi je odvrnila: »Mami, pa saj veš, da v hotelu nismo nikoli in potem sploh nimam časa, da bi se igrala«. Tako se naša družina vedno odpravi samo z eno večjo torbo ali kovčkom na počitnice. Včasih se celo zgodi, da se tako optimalno organiziramo, da odpotujemo samo s kabinskimi kovčki. Na check-inu na letališčih in v hotelih, pa se nam redno dogaja, da nas 3x vprašajo, ali imamo samo to prtljago. Na zadnjem letu je stevardesa na šalterju ob prijavi celo prijazno komentirala, da smo očitno dobro organizirani ... hehehehehehe. Ja, res ne vem, kaj ljudje nosijo s seboj v vseh tistih sedmih, nabito, polnih kovčkih? Vedno se poigravam z idejo, da se mogoče selijo ali pa potujejo za več mesecev, ampak na koncu ugotovim, da grejo celo na isto letalo in se vračajo domov po enem tednu.



Če se le da, vsakodnevno sledim akcijam letalskih vozovnic in raznovrstnih ponudb za potovanja. Ko izbrskam kakšno dobro ceno za letalske vozovnice, me spreleti kurja polt, srce zaigra in si rečem: »Spet gremo, spet letimo med oblake!«


Najlepše je, ko se vrneš domov iz potovanja in že veš, da te čaka novo potovanje, veš kam in kdaj boš naslednjič letel, saj imaš že kupljeno naslednjo letalsko vozovnico!  


Ni komentarjev:

Objavite komentar